Åh, vad jag känner mig glad!

Jag fick precis ett telefonsamtal. Från en arbetsgivare som jag inte har träffat än men som jag har väntat på ska ringa. Han sa att jag låg mycket bra till. Att han bara behöver växla några ord med arbetsförmedlingen och att vi förhoppningsvis kan träffas snart. Så ååååh, vad jag är glad nu. Jag vet att jag har en bit kvar att gå innan jobbet är mitt, men oh vad det skulle sitta fint att få ut en lön igen.

Mål.

Godmorgon kära vänner. Här sitter jag och är vaken. Klockan är sju på morgonen och jag sitter här och dricker té. 
Dom senaste dagarna har jag jobbat med målsättning.  Jag har deltagit i en webbaserad kurs som handlar uppskjutarbeteende, och har lärt mig att ett sätt att bli mer företagsam är att lära sig formulera mål på ett sätt som ökar sannolikheten att de genomförs i tid. Ett mål ska vara specifikt, mätbart, accepterat, realistiskt och tidsbestämt, och ska helst delas upp i delmål och belöningar.
 
Mitt första mål är att gå ner i vikt. Dels för att trivas i mig själv och göra det roligare att handla kläder, dels för att normalisera hormonbalansen i kroppen och få tätare ÄL. Idag väger jag 66kg och är 158 cm lång. Mitt BMI ligger på 26,4 vilket betyder övervikt. Mitt mål är att gå ner åtta kilo på fyra månader. Det betyder ett halvt kilo i veckan eller två kilo per månad. Följer jag den takten kommer jag väga 63 kilo i början på juli och 58 kg den första september.
En grundläggande princip inom psykologin är att "ju längre bort en belöning infaller, desto mindre påverkan har den på vårt nuvarande beteende". Därför kommer jag se varje halvkilo som ett delmål och be pojkvännen komma på sätt som jag kan belöna mig själv.
 
Dagens utmaning blir att äta högst 1000 kalorier idag. Jag är inte ute efter att svälta mig själv, men åt så fruktansvärt mycket igår, att jag får hålla igen lite idag. Visste ni förresten att en Jack Daniels Burger på Fridays innehåller 1450 kalorier? O.M.G, säger jag bara. Och jag som tog en glassdrink på det!
 
 
 
 
 
 
 

Dags att bli sommarfin.

Årets första sommarhelg. 24 grader varmt. Mannen är med sonen på fotboll och jag är hemma hos mamma och hälsar på. Det är dags att bli sommarfin och jag sitter här och laddar inför det plågsamt smärtsamma fin att lida pin-testet. Men oh vad skönt när det är gjort sen.